הרצוג: מטיב- המרכז הישראלי לטיפול בפסיכוטראומה

    פרויקטים לטיפול בפסיכוטראומה

    1. פרויקט ייעוץ לנפגעי טרור
    במקרים רבים, האירוע הטראומטי פוגע ביכולתם של נפגעי פעולות טרור להתפרנס. פרויקט הייעוץ לנפגעי טרור מציע טיפול מקצועי מסובסד למי שאינם יכוליםלשאת בעלויות של טיפול כזה.


    2. הפרויקט הלאומי להתערבות בבית הספר
    בשנים האחרונות, ילדים בישראל חשופים בקביעות למצב של טרור, הן במישרין והן בעקיפין דרך אמצעי התקשורת. הפרויקט הלאומי להתערבות בבית הספר נועד לצמצם את ההשפעות לטווח ארוך של חשיפה זו בקרב הילדים, שכן החינוך כולה, ובכלל זה אבחון ילדים הסובלים מ-
    PTSD, סדנאות חוסן לצוות המורים ולכוח האדם בבית הספר והכשרת אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש בבתי ספר.


    3. הרצוג: מטיב –מרכז טיפול במשבר                                                                                               

    מרכז מטיב הוקם על מנת לשרת את תושבי ירושלים שנקלעו למשבר בעקבות חשיפה לפיגועי טרור או אירועי חיים כגון פרידה, אובדן, פיטורין, אלימות וכד'. מרכז מטיב מתמקד במתן עזרה מידית לכל פונה, ללא צורך בהפניה או בקביעת פגישה. השירות במרכז ניתן ללא תשלום.

    4. קורס קיץ בנושא טראומה וחוסן
    המרכז הישראלי לטיפול בפסיכוטראומה במרכז הרפואי הרצוג בשיתוף בית הספר לתלמידי חו"ל ע"ש רוטברג באוניברסיטה העברית, מציעים קורס קיץ ייחודי בן חודש ימים בנושא טראומה וחוסן. המשתתפים בקורס באים ממדינותשונות ועוסקים במגוון תחומים כגון פסיכולוגיה, פסיכיאטריה, ייעוץ ובריאות הציבור. כמו כן השתתפו בקורס שליחי ציבור בני דתות שונות כגון רב מהולנד או כומר מקנדה.

    הקורס דן בהתמודדות עם טראומה ובחוסן אישי וקהילתי, ונועד לתת למשתתפים תמונה רחבה של ההתפתחויות האחרונות בתחום הטראומה ויישומן בחברה הישראלית.


    בין היתר, נלמדים בקורס הנושאים הבאים:

    -טראומה נפשית: השלכות והתמודדות;
    -חוסן: מושגים ויישומים תיאורטיים;
    -ילדים וטראומה;
    -תיאוריה ומחקר בדבר תוצאות הטראומה;
    -מוכנות קהילתית לטרור ואסון;
    -פרוטוקולי מחקר.

    מלבד הרצאות של מומחים ומפגשים עם מומחים ואנשי מקצוע מובילים בתחום הטראומה הנפשית, המשתתפים מתרגלים טכניקות חווייתיות לטיפול באנשים שחוו טראומה. הקורס האחרון כלל גם ביקור בנהרייה, במרכז החוסן שהוקם בעיר לאחר מלחמת לבנון השנייה בסיוע מרכז הטראומה של המרכז הרפואי הרצוג. במסגרת הביקור נערכו פגישות עם פסיכולוגים יהודים וערבים ומדריכים מצפון הארץ שהוכשרו על ידי מרכז הטראומה לעבוד בקהילה ובמערכת החינוך כדי לסייע לכל אותם אנשים שחוו טראומה במהלך מלחמת לבנון השנייה.
    הקורס מבוסס על הניסיון הרב של המרכז הישראלי לטיפול בפסיכו טראומה בארץ ובעולם: מרכז הטראומה מספק שירותים נרחבים ברחבי הארץ כדי לסייע לקרבנות הטרור ובני משפחותיהם, בהם תושבי צפון הארץ לאחר המלחמה בלבנון, ותושבי שדרות וסביבותיה, המתמודדים עם מטחי רקטות קסאם לאורך שנים;מרכז הטראומה מפעיל מאות קורסי הכשרה לאנשי מקצוע ומגישי עזרה ראשונה ברחבי הארץ; מרכז הטראומה מספק ייעוץ והדרכה לטיפול בטראומה ברחבי העולם, לדוגמה: בניו יורק, אחרי פיגועי 11 בספטמבר; בסרי לנקה, אחרי אסון הצונמי; בילוקסי, מיסיסיפי, אחרי אסון ההצפות; בטון רוג', לואיזיאנה, אחרי סופת ההוריקן קתרינה; בסלאן, צ'צ'ניה, לאחר פיגוע בבית הספר המקומי, ועוד ועוד.


    לדברי פרופ' דני ברום, מנהל המרכז הישראלי לטיפול בפסיכוטראומה:

     היה מרגש מאוד לראות אנשים מכל מקום, שהתכנסו ללמוד על טראומה וחוסן, המבוסס על הניסיון הישראלי הרחב.כל המשתתפים התלהבו מהקורס ומהאפשרות להכיר את הארץ. הם היו מוכנים לקחת חלק בפעילויות נוספות בעתיד.

     

    עבור לתוכן העמוד