
"להקפיד על עקרונות תזונה ולהאריך חיים תוך שמירה על איכות חיים"
2/12/2014
.jpg)
במחקרים שהציגה, נמצא כי בקהילות בהן אחוז גבוה הגיעו לגיל 90 ומעלה במצב קוגנטיבי ופיזיולוגי טוב (כמו באי היפני אוקינאווה ובאי סרדיניה), הקפידו על: תזונה יומית מבוססת על ירקות, פירות, דגנים מלאים, שמן זית וקטניות; תזונה שבועית על בסיס מזון מהחי (עוף, דגים ומוצרי חלב); ותזונה על בסיס חודשי של בשר אדום. זאת בנוסף לשמירה על: ארוחות משפחתיות, קשרים חברתיים וקהילתיים, פעילות גופנית יומיומית מתונה, צריכת כמות מתונה של אלכוהול וגישה רוחנית לחיים. המלצות נוספות שעלו בכנס: שמירה על רמה נאותה של ויטמין D בדם; הקפדה על זמני ארוחות קבועים וצמצום משך האכילה היומית.
Banners
דלג על Banners