"להקפיד על עקרונות תזונה ולהאריך חיים תוך שמירה על איכות חיים"

2/12/2014
תזונה
"ככל שנקפיד לשמור על אורח חיים בריא כך יהיה תפקודנו הפיסי והקוגניטיבי בגיל מבוגר, טוב יותר", דברי מיכל קרייטר, מנהלת שירותי התזונה, בכנס השנתי של עמותת הדיאטנים בישראל שנערך באוקטובר בכפר המכביה ברמת גן. הרצאתה "תזונה וא(ר)יכות ימים" נערכה במסגרת המושב "צעירים לנצח".
במחקרים שהציגה, נמצא כי בקהילות בהן אחוז גבוה הגיעו לגיל 90 ומעלה במצב קוגנטיבי ופיזיולוגי טוב (כמו באי היפני אוקינאווה ובאי סרדיניה), הקפידו על: תזונה יומית מבוססת על ירקות, פירות, דגנים מלאים, שמן זית וקטניות; תזונה שבועית על בסיס מזון מהחי (עוף, דגים ומוצרי חלב); ותזונה על בסיס חודשי של בשר אדום. זאת בנוסף לשמירה על: ארוחות משפחתיות, קשרים חברתיים וקהילתיים, פעילות גופנית יומיומית מתונה, צריכת כמות מתונה של אלכוהול וגישה רוחנית לחיים. המלצות נוספות שעלו בכנס: שמירה על רמה נאותה של ויטמין D  בדם; הקפדה על זמני ארוחות קבועים וצמצום משך האכילה היומית.                                                                                                                           
עבור לתוכן העמוד